Aleksanterinkatu 20,

As Oy Tampereen Jousimies

Neva Arkkitehdit on päässyt suunnittelemaan paraatipaikalle, aivan kaupungin ytimeen, uuden asuinkerrostalon. Tampereen Jousimies tarjoaa uusia moderneja, hyvin varusteltuja asuntoja sekä katutasossa liiketiloja.

Asuin- /liiketalo

Aleksanterinkadun puolelle rakennetaan 4500 kem2 9-kerroksinen kellarillinen asuin- /liiketalo. Katutasossa sijaitsee liiketiloja ja 2.–9. kerroksessa asuntoja. Kellarissa on irtaimistovarastoja, teknisiä tiloja, väestönsuoja sekä liiketilojen aputiloja. Kiinteistöllä sijaitseva nykyinen maanalainen autohalli saneerataan entiseen käyttöön.

Julkisivut

Rakennuksen materiaaleina käytetään pääosin valkoista rappausta. Kahden ensimmäisen kerroksen tumma kivipinta yhdessä liiketilojen suurten lasien kanssa muodostavat rakennukselle jalustan ja on muistuma vanhasta kaksikerroksisesta ”Epes´n kulmasta”. 8. kerroksen räystäslinja noudattaa Voiman talon räystäslinjaa ja 9. kerros on sisäänvedetty. Aleksanterinkadun julkisivussa asuntojen ranskalaiset parvekkeet on sijoiteltu tasavälein, millä haetaan yhtymäkohtaa Voiman talon rauhalliseen julkisivuun.

Jalustan ranskalaisissa parvekkeissa on julkisivun pintaan sijoitettuna tumma lasikaide, joka antaa yksityisyyttä sisätilaan ja toistaa ulkona vahvan jalustan tummuutta. 8. kerroksen isommat asunnot näkyvät julkisivussa korkeina ikkunoina ja lasikaiteellisina ranskalaisina parvekkeina. Katto- ja 9. kerroksen seinäpinnat ovat sileää tummaa saumattua peltiä, kuten viereisessä rakennuksessa.

Piha-alueet

Aleksanterinkadun ja Kyttälänkadun nurkkauksessa on molempien hankkeiden liiketilojen lasikattoinen terassi sekä kattamatonta terassialuetta. Terassialue nostetaan Aleksanterinkadun ja Kyttälänkadun nurkan puolella katutasosta. Etupihaa elävöitetään istutuksilla, jotka sijaitsevat muurin taskuissa. Muurit verhoillaan rakennuksen jalustan kivimateriaalilla, pihan pintamateriaali ja portaat ovat vaaleaa betonikiveystä.